Pimpade mördegskakor
Delar med mig av ett superbra recept på mördegskakor. Älskar att baka småkakor och med en mördegsgrund så kan man göra oändligt med smakkombinationer.
Mördegskakor
ca 32 st
Du behöver:
200 g smör
200 g smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
Glasyr
2 1/2 dl florsocker
1 1/2 msk vatten
1 1/2 msk vatten
Garnering
Strösocker
Hallonsylt
Hallonsylt
Gör så här:
Arbeta ihop ingredienserna till degen i en matberedare eller på arbetsbänk. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kyl minst 30 min. Sätt ugnen på 175°, kavla ut degen och stansa ut kakor med pepparkaksformar. Pensla kakorna med ett uppvispat ägg och strö sedan på pärlsocker och en klick sylt i mitten (tips är att använda BOB's Squeezy-flaska). Grädda i mitten av ugnen i 10 min. Jag valde att grädda en plåt utan pärlsocker, ganerade sedan med glasyr när kakorna svalnat.



