Frozen cheesecake
Jag måste bara dela med mig av mitt favoritrecept när det kommer till cheesecake. Det här är ett recept som jag har fått ifrån min mamma och den är himmelsk god! Jag har testat att göra den både i mindre portionsformar och som en stor cheesecake.
Frozen cheesecake
8 små portioner
Du behöver:
10 digestivekex
30 gram smält smör
10 digestivekex
30 gram smält smör
Smet 1 :
3 äggulor
2 dl strösocker
200 gram philadelfiaost
2 tsk vaniljsocker
3 äggulor
2 dl strösocker
200 gram philadelfiaost
2 tsk vaniljsocker
Smet 2 :
3 äggvitor
3 dl grädde
Gör så här:
Krossa digestivekexen i påse eller i matberedare. Tillsätt smält smör och blanda runt. Fördela smulorna i 8 små pajformer. Tryck ut allt slätt och fint. Rör ihop smet 1; äggulor med socker, vaniljsocker och philadelfiaosten i en skål. Blanda sedan smet 2; äggvitor och grädde i en annan skål och vispa till ungefär samma konsistens som när du ska spritsa grädde. Rör sedan ner smeten med äggulorna och blanda försiktigt med en slickepott. Fördela smeten i pajformerna. Ställ i frysen minst 2 timmar. Ta fram i god tid före servering så glassen hinner tina. Dekorera med färsk frukt eller servera den vid sidan av. Det går också bra att göra cheesecken i en stor springform istället för små portionsformar.
Krossa digestivekexen i påse eller i matberedare. Tillsätt smält smör och blanda runt. Fördela smulorna i 8 små pajformer. Tryck ut allt slätt och fint. Rör ihop smet 1; äggulor med socker, vaniljsocker och philadelfiaosten i en skål. Blanda sedan smet 2; äggvitor och grädde i en annan skål och vispa till ungefär samma konsistens som när du ska spritsa grädde. Rör sedan ner smeten med äggulorna och blanda försiktigt med en slickepott. Fördela smeten i pajformerna. Ställ i frysen minst 2 timmar. Ta fram i god tid före servering så glassen hinner tina. Dekorera med färsk frukt eller servera den vid sidan av. Det går också bra att göra cheesecken i en stor springform istället för små portionsformar.
