Vaniljpannacotta med nutellabotten toppat med hemmagjorda mandelflarn
Vill ni bjuda på en riktigt god dessert...jag säger bara: "Vaniljpannacotta med nutellabotten"! Himmelsk god! Jag gjorde denna pannacotta till nyårsafton och den ligger helt klart på första plats bland mina pannacottarecept. Pannacottan innehåller philadelphiaost, vilket gör att den blir riktigt krämig och god.
Vaniljpannacotta med nutellabotten
ca 4 st
Du behöver:
1 1/2 gelatinblad
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1/2 dl socker
200 g Philadelphiaost
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt. Dela vanilstången och skrapa ut fröna, lägg i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Jag brukar lägga i stången med och ta upp den sen. Koka upp under omrörning. Ta bort stången. Tillsätt det utkramade gelantinbladen och rör noga. Tillsätt philadephiaosten och rör slät.Häll upp i portionsformar och ställ kallt tills dom stelnat. Går bra att förbereda redan kvällen innan.
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1/2 dl socker
200 g Philadelphiaost
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt. Dela vanilstången och skrapa ut fröna, lägg i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Jag brukar lägga i stången med och ta upp den sen. Koka upp under omrörning. Ta bort stången. Tillsätt det utkramade gelantinbladen och rör noga. Tillsätt philadephiaosten och rör slät.Häll upp i portionsformar och ställ kallt tills dom stelnat. Går bra att förbereda redan kvällen innan.
Nutellabotten
Nutella utrört med lite grädde eller philadelphia (för att den inte ska bli för hård i kylen)
Nutella utrört med lite grädde eller philadelphia (för att den inte ska bli för hård i kylen)
Garnering
Färska hallon
Citronmeliss
Mandelflan
Mandelflarn
1 msk smör
1 msk smör
1 knivsudd vaniljpulver
1 msk honung
1/3 dl strösocker
0,25 dl vetemjöl
1 msk mandelspån
Gör så här:
Blanda samman alla ingredienser och jobba ihop till en deg. Linda in den i plastfolie och lägg kallt i kylskåp minst en timma. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen mellan ett bakplåtspapper och plastfolie så tunt som möjligt, ca 2mm. Grädda mitt i ugnen ca 6 minuter. Låt svalna något på plåten och skär sedan i trekanter. Jag böjde sedan flarnen genom att lägga dem på plastfolierullen för att få dem lite runda.

