Citronbiskvier

Allmänt, kakor / Permalink / 0
Nu måste jag dela med mig av ett fantastiskt gott recept. :) Har bakat riktigt goda och somriga biskvier med smak av citron. Kan verkligen rekommendera dessa gobitar!
 
Citronbiskvier
ca 25 st
 
Du behöver:
300 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita (ett stort ägg eller två små)
 
Fyllning
150 g rumsvarmt smör
1 äggula
2 1/2 dl florsocker (eller mer)
1 halv citron skal + saft
1 msk vaniljsocker

Topping
ca 300 g vit choklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet/deg med äggvitan och socker. Spritsa eller klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10-18 minuter, de ska fortfarande vara lite sega i mitten. Låt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till smördegen. Tänk på att smaka av smörkrämen så att du får den så sur/söt som du vill ha den. Skulle smörkrämen bli för lös så ta lite mer florsocker i den. Bred ut ett toppigt eller runt lager på ”undersidan” av biskvibotten. Ställ svalt och smält under tiden chokladen på svag värme. Håll sedan i botten och doppa dem i chokladen, chokladen ska inte vara för het, då finns risk att den rinner av. Chokladen ska vara sval och ställ även biskvierna svalt efter de doppats så att chokladen stelnar.