Morotsmuffins med frosting
Förra helgen bjöd jag familjen på födelsedagsfika och testade att baka morotsmuffins för första gången. Hur blev då resultatet? Helt makalöst goda!
Morotsmuffins
ca 12 st
Du behöver:
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl hasselnötsmjöl (de går även bra med vanligt mjöl)
2 tsk bakpulver
4 dl rivna morötter
Frosting:
100 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
100 g philadelphiaost
1 ekologisk lime
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och blanda i tillsammans med smöret i äggsmeten. Rör om försiktigt. Blanda sist i morötterna. Sätt ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem med smeten. Grädda i 200°C i cirka 15 minuter eller tills dom är helt klara.
Frosting: Blanda det rumsvarma smöret med florosocker och philadelphiaost. Jag brukar alltid använda mig av elvispen för att få en mjuk och smidig frosting. Bred/spritsa frostingen över de avsvalnade muffinsarna. Riv skalet av limen över frostingen.


