Mjuk pepparkaka
Mjuk pepparkaka hör julen till och den serverades på adventsfikat i söndags. Jag tycker den blir ännu godare och saftigare om man blandar i lingon och som grädde på moset, toppa med en god frosting.
Du behöver:
2 ägg
3 dl socker
100 g smör
1½ dl grädde
2 tsk kanel
1 tsk stött kardemumma
3½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
2 msk lingonsylt
Cream cheese-frosting
100 g färskost, t ex Philadelphia
25 g smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Garnering
lingon
Gör så här:
Vispa ägg och socker. Smält smöret och rör ner tillsammans med grädden. Blanda i kanel, kardemumma och vetemjölet blandat med bakpulvret. Rör sist ner lingonsylten och häll smeten i en smord form ex, brödform (jag valde en större form). Grädda i 175 grader i ca 40 minuter.
Frosting: Vispa färskost och smör smidigt med en elvisp. Rör ner florsocker och vaniljsocker. Bred ut eller spritsa frostingen på kakan. Garnera med några lingon.


