Citronbiskvier

Allmänt, kakor / Permalink / 0
Nu måste jag dela med mig av ett fantastiskt gott recept. :) Har bakat riktigt goda och somriga biskvier med smak av citron. Kan verkligen rekommendera dessa gobitar!
 
Citronbiskvier
ca 25 st
 
Du behöver:
300 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita (ett stort ägg eller två små)
 
Fyllning
150 g rumsvarmt smör
1 äggula
2 1/2 dl florsocker (eller mer)
1 halv citron skal + saft
1 msk vaniljsocker

Topping
ca 300 g vit choklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet/deg med äggvitan och socker. Spritsa eller klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10-18 minuter, de ska fortfarande vara lite sega i mitten. Låt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till smördegen. Tänk på att smaka av smörkrämen så att du får den så sur/söt som du vill ha den. Skulle smörkrämen bli för lös så ta lite mer florsocker i den. Bred ut ett toppigt eller runt lager på ”undersidan” av biskvibotten. Ställ svalt och smält under tiden chokladen på svag värme. Håll sedan i botten och doppa dem i chokladen, chokladen ska inte vara för het, då finns risk att den rinner av. Chokladen ska vara sval och ställ även biskvierna svalt efter de doppats så att chokladen stelnar.
 
 
    
 
Till top