Chokladfondant

Allmänt, desserter / Permalink / 0
Då har jag för första gången gett mig på att baka chokladfondant. Wow vilken god dessert! Jag har aldrig ätit det innan. Jag blev nöjd med resultatet, men nästa gång ska jag ta ut den något tidigare. Jag hade inne den 7 1/2 min, nästa gång ska jag ta ut den efter 7 min. Den blev inte riktigt så rinnig i mitten som jag hade hoppats på. Men smaken var det inget fel på. :)
 
Chokladfondant 
4 st
 
Du behöver:
2 ägg
2 äggulor (sammanlagt 4 ägg – men bara äggulor på 2 av dem)
3 msk strösocker
100 gram smör
100 gram mörkchoklad 70% kakao
3 msk vetemjöl
4 msk med karamelliserad mjölk
4 nypor flingsalt
 

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg, äggulor & strösocker vitt och poröst. Smält smöret och ta bort kastrullen från plattan, bryt ner den mörka chokladen i smöret och låt smälta under omrörning. Blanda ihop smörblandningen och äggröran och pudra sist i vetemjölet och vänd tills allt har blandats. Smöra de ugnssäkra formarna väl, så att de lossnar sen. Fyll upp halva formarna innan du klickar ner den karamelliserade mjölken, strö över en nypa salt på varje. Täck med resten av chokladsmeten och grädda i mitten på ugnen i 7 1/2 minut ( 7-8 minuter ) beroende på vilken ugn. Ta ut och själp upp på en tallrik och dela lite med en kniv så att det rinner ut lite. En chokladfondant ska ha en fast krispig yta med vara rinnande inuti. 

        
 
Till top