Koladröm med daimgrädde och jordgubbar

Allmänt, tårtor / Permalink / 0
På julafton bjöd jag på en riktigt smarrig tårta. Förutom att den är fantastisk god så är den supersmidig att göra. Jag förberedde tårtbotten kvällen innan och jag köpte färdigkokt kondenserad mjölk på burk, då heter det karamelliserad mjölk.
 
Koladröm med daimgrädde och jordgubbar
8 bitar
 
Du behöver:
1 burk karamelliserad mjölk (ca 400 g) eller sötad kondenserad mjölk (kokas).
ca 100 g smör
300 g digestivekex
1 l jordgubbar
1 1/2 dubbeldaim (56 g)
3 dl vispgrädde
 
Gör så här:
Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie. Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Ta lite mindre av smöret om ni vill ha en smulig botten alternativt mer smör för en hådare botten. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme. Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset. Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen. Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering.Vid servering: Toppa med jordgubbar och resterande daimkross.
 
 
 
Till top