Blåbärspaj med maräng

Allmänt / Permalink / 0
I fredags var jag och Christoffer ute och plockade blåbär och då måste det bara bakas en blåbärspaj. Jag hittade ett recept i Tidningen Hembakat, blåbärspaj med maräng. Blev en härligt god smak och pajen tog inte lång tid att slänga ihop. :) 
 
Blåbärspaj
6-8 bitar
 
Du behöver:

4 ½ dl vetemjöl

150 g smör, rumsvarmt

1 msk strösocker

 

1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 äggulor (spara vitorna)
1 msk mjölk

Fyllning
3 äggvitor
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
10 dl blåbär

Garnering
florsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Nyp ihop mjöl, smör, strösocker, vaniljsocker och salt till en smulig massa. Tillsätt äggulor och mjölk och knåda snabbt ihop allt till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Fyllning: Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Rör ner socker, vaniljsocker och blåbär. Häll blandningen i pajskalet. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 min. Låt den svalna och pudra över lite florsocker.

 
 
Till top