Vaniljhjärtan

Allmänt, kakor / Permalink / 0

På kalaset i söndags testade jag lite nya recept och jag gav mig bland annat på att baka vaniljhjärtan. Jag hade inga formar till kakorna hemma och letade efter enstaka hjärtformar i olika butiker, men hittade tyvärr inga. Istället köpte jag på Rusta en "muffinsform" med 6 st formar av hjärtan. Det gick bra det med. :) Resultat blev mycket bättre än väntat...som sambon uttryckte sig: -Det här är bland det godaste du har bakat!

Vaniljhjärtan
10–12 st

Du behöver:

Mördeg
200 g smör, rumsvarmt
½ dl strösocker
1 nypa salt
1 äggula
4–5 dl vetemjöl

Vaniljkräm
3 dl vispgrädde
2 äggulor
2 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
ca 1 msk potatismjöl

Garnering
Florsocker

Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser till mördegen till en smidig deg. Lägg den i en plastpåse i kylen i ca 1 tim. Häll alla ingredienser till vaniljkrämen i en kastrull och rör om. Sjud blandningen till en kräm under omrörning, det får inte koka. Ta bort kastrullen från värmen när krämen tjockat. Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut halva degen ett par millimeter tjock på ett mjölat bakbrod. Skär ut rutor som är lite större än hjärtformarna och klä dem med degrutorna. Skär bort överflödet. Klicka ut vaniljkrämen i formarna. Kavla ut den andra halvan av degen. Skär ut rutor som täcker fyllningen. Nyp ihop kanterna och ta bort överflödig deg. Ställ formarna på en plåt. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i 12–15 min. Låt dem kallna i formarna innan du tar ut dem. Pudra florsocker över dem före servering.

 
 
 
 
Till top