Somriga jordgubbsmuffins med vit chokladtopping

Allmänt, cupcakes, muffins / Permalink / 0
Jag måste tipsa om dessa magiska jordgubbscupcakes med vit chokladtopping, som jag bakade till Nationaldagen. Supergoda och perfekt att baka till midsommar!
 
Jordgubbsmuffins med vit chokladtopping
ca 16 st
 
Du behöver:
200 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1 dl vispgrädde
1 citron, rivet skal
3 dl jordgubbar
 
Topping
50 g vit choklad
50 g smör, rumsvarmt
100 g färskost, t ex Philadelphia
2 dl florsocker
 
Garnering
Färska jordgubbar
 
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker poröst. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner dem i smeten. Rör försiktigt ner grädden och citronskalet. Vänd försiktigt ner de sköljda, snoppade och halverade jordgubbarna i smeten. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till ⅔ med smet. Grädda dem mitt i ugnen i 15–20 min. Låt dem svalna.

Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Låt den svalna till rumstemperatur. Vispa ihop smöret och färskosten till en slät smet. Blanda ner den smälta chokladen. Vispa ner florsockret, lite i taget. 

Bred/spritsa på topping på varje muffins med en spatel. Dekorera med färska jordgubbar.

 


 
 
Till top