Nougatkladdkaka

Allmänt, kladdkakor/brownies / Permalink / 0
Förra veckan överraskade jag sambon när han kom hem från jobbet med middag och efterrätt. Vi älskar choklad båda två, så det blev en kladdkaka med nougatsmak. Supergod! Här kommer receptet. :)
 
Du behöver:
100 g smör
100–200 g nougat (beroende på hur mycket nougatsmak du vill ha, jag använde 200 g) 
2 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 ägg
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt nougaten i bitar och låt den smälta ihop med smöret på eftervärmen. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i kastrullen. Knäck i äggen och blanda ihop till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 20–22 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Servera gärna kakan med vispad grädde.
 
   
 
Till top