Äppelmuffins med kardemumma

Allmänt, muffins / Permalink / 0

Är det något jag förknippar med hösten, så är det äpple och kanel i alla dess former. Det är så fantastiskt gott och det finns så många underbara recept. Här delar jag med mig av saftiga och goda äppelmuffins med smak av kardemumma.


Äppelmuffins med kardemumma
ca 10 st

Du behöver:
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
0.5 dl kall mjölk
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 tsk stött eller mald kardemumma

Topping:
3-4 äpplen, skalade och skivade
2-3 tsk kanel 
2 tsk strösocker

Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 200°C och placera ut 10 muffinsformar i en muffinsplåt. 
2. Rör smör och socker vitt och pösigt, gärna med elvisp i ett par minuter. 
3. Rör ner äggen, ett i taget. Tillsätt sedan mjölk och vaniljsocker, rör ihop. 
4. Rör till sist ner vetemjöl, bakpulver, kardemumma och salt. Arbeta ihop en klumpfri smet. 
5. Fördela smeten jämnt i formarna.
6. Tryck sedan ner ca 4 äppelskivor i varje form och toppa sedan med kanel och strösocker. Jag brukar lägga alla klyftor i en bunke och blanda tillsammans med kanel och socker och sen är det bara att trycka ner några skivor i varje muffins.
7. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca. 15 minuter. Tag ut och låt svalna.

 
 
Till top