Godaste äppelkakan

Allmänt, mjuka kakor / Permalink / 0
I veckan bakade jag denna supergoda äppelkaka av farmors fina äpplen från hennes trädgård. Blev fantastiskt saftig och helt underbar! 
 
Äppelkaka
6-8 bitar
 

Du behöver:

4-5 äpplen
5 msk socker
2 msk kanel
1 msk vaniljsocker
3 ägg
150 g smör
2 dl socker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1/2 dl mjölk.

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva äpplena. Lägg i en bunke. Häll över socker, kanel och vaniljsocker. Ställ åt sidan och låt det dra. Vispa smör och socker så att det blir ljust och fluffigt, vispa sedan ner äggen. Tillsätt vetemjöl som du blandat med bakpulver och till sist tillsätter du mjölken. Här gäller det att bara röra runt med en slev och inte vispa kraftigt.

Häll i smeten i en form (jag använde en springform). Lägg bakplåtspapper i botten. Tänk på att kakan växer sig nästan dubbelt så hög så att du inte väljer en för liten form.

Tryck ner äpplena i smeten och häll saften som blivit över kakan. Det gör den saftig och alldeles underbar! Grädda i ugnen ca 45 minuter. 

 
        
 
Till top