Saffransbiscotti
I veckan bakade jag saffransbiscotti och det är lite av en favorit bland mina julrecept. De är superenkla att göra och roliga att ge bort. Lägg skorporna i lite cellofan eller som jag gjorde på bilden nedan, i en glasskål. Passar perfekt till glögg eller en kopp te.
Saffransbiscotti
ca 40 st
Du behöver:
2 st ägg
1,5 paket saffran
100 gram sötmandel
100 gram smör
1 dl socker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 st ägg
1,5 paket saffran
100 gram sötmandel
100 gram smör
1 dl socker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här:
Hacka mandeln grovt. Vispa ihop saffran och ägg, tillsätt rumsvarmt smör och socker till en porös smet. Blanda ner hackad mandel, vetemjöl och bakpulver till en jämn och ganska kletig deg. Fördela smeten i tre längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 minuter. Låt kaklängderna svalna något och skär dem på snedden i ca 2 cm breda bitar. Sätt in dem i ugnen igen för att torka mitt i ugnen i ca 1 timme i 75 grader varm ugn.
Hacka mandeln grovt. Vispa ihop saffran och ägg, tillsätt rumsvarmt smör och socker till en porös smet. Blanda ner hackad mandel, vetemjöl och bakpulver till en jämn och ganska kletig deg. Fördela smeten i tre längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 minuter. Låt kaklängderna svalna något och skär dem på snedden i ca 2 cm breda bitar. Sätt in dem i ugnen igen för att torka mitt i ugnen i ca 1 timme i 75 grader varm ugn.

Jag som satt och letade efter ett bra recept, perfekt! 😊