Cake Pops
Det roliga med bakning, förutom att få äta alla godsakerna, är enligt mig det där sista lilla piffet. :) Cake pops är både enkelt och roligt att göra och det finns massor av kombinationer av choklad och dekoration. Denna gången blev det vitchoklad med rosa strössel.
Du behöver:
Cake pops
ca 20 st
1 paket Ballerina kladdkaka (alt. oreokakor)
50-100 g Philadelphiaost
100-200 g valfri choklad
Strössel
Grillpinnar
Gör så här:
Börja med att köra kakorna i matberedaren, det ska bara vara smulor. Sedan tillsätter du philadelphiaost, börja med 50 g, blanda, känn på degen. Den ska vara mjuk men ändå fast. Rulla degen till bollar, så stora som du vill ha dem. Lägg in i kylen i ca 20 min. Plocka fram det du vill dekorera med och häll ut det på t.ex. en tallrik. Smält chokladen i micro eller över vattenbad till rinnande konsistens. Ta ut bollarna från kylen, tryck in grillpinnen i bollen. Sedan är det bara att doppa bollen i chokladen och strö/rulla i strössel.



