Semifreddo med nutella

Allmänt, desserter / Permalink / 0

Ofta har man några favorit desserter som man gärna gör om och om igen. Jag älskar fryst cheesecake och pannacotta och det är två recept som återkommer när jag ska göra dessert. Men…jag har hittat en ny vinnare! SEMIFREDDO! Alltså denna goda italienska glassdesserten med nutella blev himmelsk! Har ni aldrig ätit den innan, då måste ni verkligen testa att slänga ihop denna enkla efterrätt. :)

Semifreddo
10 bitar

Du behöver:
2 färdiga marängbottnar
4 äggulor
4 äggvitor
2 msk socker
5 dl grädde
400 gram ljummen nutella

Gör så här: 
Knäck äggen och separera äggulor i en skål och äggvitor i en. Vispa äggvitorna med 1 msk socker och vispa den till hårt skum. Vispa sedan äggulorna med 1 msk socker tills de blir fluffigt. Sist vispar du grädden, vispa den tills du kan bilda toppar med den. Ta fram en rundform, med avtagbara kanter på cirka 25- 25 cm. Lägg den första marängbotten där, krossa sedan den andra i en skål, vänd ihop äggvitor, äggula  och grädde och blanda ihop med marängkrosset. Ringla ner den ljumna nutellan, så att den blir marmorerad, går bra att värma burken i micron några sekunder. Fyll sedan upp formen med denna blandning. Ställ sedan in hela glasskakan i frysen i minst 5 timmar innan servering. Ta fram tjugominuter innan, så att den hinner tina lite.

 
 

 
 
Till top