Blåbärssnittar
Förutom de smarriga citronbiskvierna jag bakade till semestern, så blev det även härliga blåbärssnittar i somras. Det bästa med att baka snittar är att det är så smidigt och enkelt! :) Här kommer receptet:
Blåbärssnittar
ca 25 st
ca 25 st
Du behöver:
2 ¾ dl vetemjöl
½ dl socker
½ msk vaniljsocker
150 g smör, kallt & i kuber
1 liten äggula
Fyllning
3–4 msk blåbärssylt
Glasyr
1 dl florsocker
2 tsk vatten
Gör så här:
Kör ihop ingredienserna till degen i en matberedare till en smidig deg. Lägg degen kallt i ca 30 min. Sätt ugnen på 175 grader. Knåda degen lätt, dela den i två delar och rulla dem till rullar, ca 35 cm långa. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem och gör en fördjupning i mitten längs med hela biten. Fördela blåbärssylt i fördjupningen. Grädda längderna mitt i ugnen i 15–20 min. Blanda under tiden till glasyren. Låt längderna svalna. Ringla över glasyren och skär dem i sneda snittar.

