Kladdkaka med snötäcke
Idag bjuder jag på en riktigt god kladdkaka som jag bakade i veckan. Kladdkakan ska stå kallt i ca 2 timme innan servering. Den får gärna stå kallt över natten.
Du behöver:
4 dl strösocker
4 ägg
2 tsk vaniljsocker
6 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör
Ströbröd och matfett till smörjning av form
Garnering
100 gram vit blockchoklad
2 msk grädde
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Blanda samtliga ingredienser till kladdkakan och rör ihop. Häll upp i en smord och bröad form ( ca 24-26 cm). Gräddas i ugn ca 25- 30 minuter. Under tiden smälter du blockchokladen tillsammans med 2 msk grädde, över ett vattenbad. Detta brer du sedan ut över kakan – när den svalnat lite.
Kladdkakan ska stå kallt innan, gärna minst två timmar innan den ska serveras.
