Daimkladdkaka
Igår testade jag ett nytt recept på kladdkaka som jag bakade och tog med mig till grillkvällen jag och Christoffer var bjudna på. Kladdkakan blev riktigt lyxig med den härliga fyllningen av kolakräm och det goda tryffeltäcket toppat med daimkulor.
Daimkladdkaka
Springform 20-22 cm
Du behöver:
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 burk med karamelliserad mjölk
Topping
200 gram mjölkchoklad
1/2 dl vispgrädde
Daimströssel/Knäckströssel
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Tänk på att inte vispa kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Börja med att breda på ut hälften av kladdkakesmeten i den och klicka ut kolakrämen/karamelliserade mjölken i smeten och toppa sist med resten kladdkakesmeten. Ställ in i ugnen i cirka 25-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. När kladdkakan svalnat så gör du toppningen, sjud upp grädden och bryt ner chokladen och rör tills chokladen är blank och bred ut över kladdkakan. Strö över daimströssel och servera med vispad grädde och färska jordgubbar.
