Kolakakor
Det blev lite mer bakning i helgen förutom den goda chokladfondanten, nämligen kolakakor. Jag hade karamelliserad mjölk över som jag använde som fyllning till mina kolakakor och toppade dem sedan med Nobless.
Kolakakor
ca 20 st
Du behöver:
Muffinsformar ca 20 st
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 gram smör
1 burk karamelliserad mjölk
Noblesschoklad
Gör så här:
Blanda samman de torra ingredienserna i en skål, tärna ner smöret där i och knåda ihop till en deg, antingen för hand eller i matberedare. Sätt ugnen på 200 grader. Låt degen vila i kylskåpet en stund, för då blir den lättare att arbeta med. Forma degen till runda bollar och lägg i muffinsformar, gör en rejäl grop i varje kula och fyll upp med den krämiga kolakrämen. Grädda i 8- 10 minuter tills kakan fått lite färg. När kakan kommer ut så lägger du en noblesschoklad på varje kaka.



