Cupcakes med cheesecakefyllning
Cupcakes
8 stora eller 12 mindre muffins
Du behöver:
Muffinssmet
125 g smör (rumsvarmt)
1 3/4 dl strösocker
2 ägg
1 1/4 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Hallonfyllning
150 g hallon
½ dl strösocker
1,5 msk maizena majsstärkelse
Cheesecakefyllning
200 g cream cheese (typ Philadelphiaost eller annan naturell färskost)
3/4 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg
Gör så här:
Muffinssmet
Vispa smör och socker mjukt. Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt mjölk. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och vänd sedan försiktigt ner det i smeten.
Cheesecakefyllning
Vispa osten mjuk med elvisp. Rör i socker, ägg och vaniljsocker. Vispa blandningen luftig.
Hallonfyllning
Dela hallonen och blanda med socker och majsstärkelse.
Frosting
Frosting kan du göra precis innan cupcakesen ska serveras. Blanda alla ingredienser och avsluta med att vispa frostingen med en elvisp. Spritsa eller bred ut frostingen på muffinsarna.
Sätt ugnen på 180 grader. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt. Lägg en matsked muffinssmet i botten på formarna. Lägg på ett lager med hallon på smeten. Lägg sedan på en matsked cheesecakefyllning på hallonen och avsluta sedan med muffinssmeten. Grädda i ugnen i ca 25 minuter tills smeten stannat. Känn med sticka. Grädda något kortare tid om du gör mindre muffins. Låt de svalna och garnera sedan med frosting.



Så fantastiskt goda! Du är grym syrran!