Muffins med chokladbitar

Allmänt, muffins / Permalink / 0
I onsdags var tjejerna från jobbet hemma hos mig på afternoon tea. Vi bakade scones tillsammans och sen avslutades kvällen med en härlig kakbuffè. Jag bakade bland annat muffins som kollegorna sen fick dekorera med frosting och strössel. Här kommer receptet på muffinsarna.
 
Muffins 
8 st stora eller 12 st små 
 
Du behöver:
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
Skalet av 1 citron
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
50 g vit choklad
50 g mörk choklad
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och den hackade chokladen och rör sedan ner det i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Grädda muffinsen i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när du dragit ut den.
Tips: Köp chocolate chip (chokladknappar) och använd till chokladfyllningen. Jag tycker de är kanon att använda till bakning. Lagom stora bitar och perfekt till fyllning.

  
 
Källa: Leila
 
Till top