Philadelphiabullar med citron
Jag bakade Philadelphiabullar ikväll. Vilken succé! Lättbakade var de och de blev saftiga och goda. Jag ska bjuda jobbet på dessa imorgon, jag tror de kommer uppskattas. ;)
Philadelphiabullar med citron
40 bullar
Du behöver:
1 pkt jäst för söta degar
150 gram smör
5 dl mjölk
1 ägg
1 dl strösocker
1 nypa salt
10- 11 dl vetemjöl
Fyllning:
125 gram smör
2 dl florsocker
200 gram philadelphiaost
Rivet skal av 2 citroner
Garnering: 1 uppvispat ägg + pärlsocker
Gör så här:
Börja med att röra ihop fyllningen, blanda ihop smör med philadelphiaost. Pudra i florsocker och riv skalet av citronerna och blanda väl. Ställ sedan kallt till fram tills det ska användas.
Smält smör i en kastrull och vänd ner mjölken och värm upp till fingervarmt (37 grader). Smula ner jästen i en bunke och häll i lite av den ljumna vätska och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt resten av smör/mjölkblandningen under omrörning. Knäck ner ägget, och vänd i salt & socker och även mjölet under omrörning tills du fått en smet. Smeten är lös & kladdig och ska vara det. Lägg på en bakhandduk och låt jäsa i 40 minuter. Under tiden kan du klä en bakform, jag hade en ugnsplåt cirka 30*40 cm.
Stjälp sedan ut degen på bakplåten efter jäsningen, med hjälpa av lite mjölade fingrar trycker du ut degen på plåten. Och låt det jäsa ytterligare 30- 35 minuter. Ställ under tiden ugnen på 225 grader.
Tryck sedan ut 40 gropar med hjälp av tummen, fyll dessa med citronfyllningen. Pensla sedan kakan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Ställ in i mitten på ugnen i cirka 15 minuter – eller tills de blivit gyllene.


