Morotsmuffins med frosting

Allmänt, muffins / Permalink / 0

Förra helgen bjöd jag familjen på födelsedagsfika och testade att baka morotsmuffins för första gången. Hur blev då resultatet? Helt makalöst goda! 

Morotsmuffins
ca 12 st

Du behöver:
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl hasselnötsmjöl (de går även bra med vanligt mjöl)
2 tsk bakpulver
4 dl rivna morötter

Frosting:
100 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
100 g philadelphiaost
1 ekologisk lime

Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och blanda i tillsammans med smöret i äggsmeten. Rör om försiktigt. Blanda sist i morötterna. Sätt ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem med smeten. Grädda i 200°C i cirka 15 minuter eller tills dom är helt klara.

Frosting: Blanda det rumsvarma smöret med florosocker och philadelphiaost. Jag brukar alltid använda mig av elvispen för att få en mjuk och smidig frosting. Bred/spritsa frostingen över de avsvalnade muffinsarna. Riv skalet av limen över frostingen.

 
  
  
 
 
 
 
Till top