Hallonrutor med glasyrtäcke

Allmänt, mjuka kakor / Permalink / 0

I fredags bjöd jag på fika på jobbet och jag testade ett nytt recept som jag hittade i min favorit tidning Hembakat. Det blev hallonrutor med glasyrtäcke och den blev verkligen supergod! Jag gillar kombinationen av den saftiga botten med hallon och sen det härliga friska glasyrtäcket. Jag tycker det är smidigt att baka i långpanna när man ska bjuda många personer på fika. Jag bakade även cookies med hackad Marabou Daim. Detta receptet finns redan på bloggen, receptet hittar du här.

Hallonrutor med glasyrtäcke
ca 30 bitar

Du behöver:
3 ägg
3 dl strösocker
200 g smör
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
4 dl mjölk
3–4 dl hallon, frysta

Glasyr
200 g Philadelphiaost
6 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
150 g smör, rumsvarmt

Garnering
Riven kokos

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna. Vispa ägg och socker pösigt i en stor bunke. Smält smöret, låt det svalna några minuter. Blanda under tiden mjöl och bakpulver. Rör ner det smälta smöret i ägg-smeten. Vänd ner mjölblandningen, tillsätt mjölken och vispa ihop till en slät smet. Häll smeten i långpannan. Strö över hallonen. Grädda kakan på nedre falsen i ca 25 min. Låt den kallna. 

Glasyr: Vispa ihop alla ingredienserna med elvisp. Bred glasyren över kakan och strö på riven kokos. Skär upp kakan i bitar.

      
 
Till top